alej

alej

pondělí 8. února 2016

 
Rychlé jablkové řezy
 
 
 

Tento recept jsem našla asi před 15 lety v nějakém velice chytrém časopise pro ženy........:-)...ale jsem za něj moc ráda.

Těsto
100g másla
1/2 hrnku cukru krupice
1  hrnek polohrubé mouky
2 vejce
1 vanilkový cukr
Náplň
5 jablek
1 vanilkový cukr
šťáva z 1/2 citronu
Drobenka
75g másla
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice


 
Cukru dávám o polovinu méně...místo vanilkového dám trochu lusku a drobenku většinou nedělám:-) Mouku... je ale dobré dát...pak by z toho totiž asi byl úplně jiný řez...moučník, jak říká naše babi (moučník....co to je? Dává to slovo vůbec smysl..?:-)))...no každopádně, když nedáte mouku, nebudete mít ani moučník...:-) )
 
Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem, přidáme dva žloutky a šleháme v hustou pěnu. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem v tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce zamícháme polohrubou mouku. Vlijeme(no spíš vetřeme:-)...buď to dělám špatně, nebo má někdo jiné představy o tekuté hmotě... ) na plech s vyšší okrajem, vysypaným moukou. Předpečeme na 180 stupňů cca 10 min. Korpus by měl být lehce narůžovělý. Jablka oloupeme (jedna moje kamarádka zásadně neloupe...viď Dituš?..:-)..nevím...já nezkoušela..:-) ) a nastrouháme na hrubém struhadle. Zakapeme citronovou šťávou a dosladíme vanilkovým cukrem. Naneseme na předpečený korpus, posypeme drobenkou a dopečeme při 180 stupních cca 30 min.
 
Dobrou chuť
 
Podáváme buď s dobrým jasmínovým čajem.......
 
 
a nebo takto....:-)
Jak kdo má chuť...............

 
Tak...a teď ten chytrý časopis můžu dát konečně do sběru...:-)
 
Pěkný den 

 
 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat